Masa za palačinke

Napisal dne Maj 30, 2020 v Kulinarika | 0 komentarjev

Deli na Google+Deli na FacebookuDeli na Twitterju

1. V skledo stresemo moko. Dodamo soli in sladkor, dobro premešamo in na sredini naredimo jamico. V jamico ubijemo jajci ter prilijemo približno 50 ml mleka in eno žlico olja.

Recept: Ameriške palačinke - Planet Lepote

Vir

2. Sestavine v jamici pričnemo mešati z ročno metlico ali mešalnikom in med mešanjem postopoma zajemamo moko okoli jamice. Mešamo tako dolgo, da v zmes vmešamo vso moko (po potrebi prilijemo še malo mleka) ter dobimo gladko in gosto zmes brez grudic.

Okusno.je - Recept: Masa za palačinke z mineralno vodo

3. Nato med nenehnim mešanjem v tankem curku v skledo počasi vlivamo preostalo mleko. Ko prilijemo vse mleko in dobimo gladko in tekoče testo, prenehamo z mešanjem. Masa mora biti tekoča, vendar ne sme biti vodena. Če je vodena, dodamo še malo moke.

4. Pripravljeno maso pred peko pustimo počivati 15 do 30 minut, da lahko škrobna zrnca v tekočini nabreknejo. Pred peko jo obvezno še enkrat dobro premešamo.

Masa za palačinke

Vir

Osnovni recept za sladke palačinke - OblizniPrste.si

Vir

Najboljše palačinke, ki se topijo v ustih - OblizniPrste.si

Vir

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja