Čevapčiči

Napisal dne Maj 30, 2020 v Kulinarika | 0 komentarjev

Deli na Google+Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Sestavine za štiri

– 0,5 kg zmletega svinjskega mesa
– 0,5 kg govejega (ali telečjega ali ovčjega) mesa
– nasekljan oster feferon
– 3 žličke zmlete sladke paprike
– 3 stroki drobno nasekljanega česna
– 2 žlici različnih zelišč (origano, majaron, timijan, peteršilj)
– 2 žlici oljčnega olja, sol, poper
– 0,5 dl mineralne ali navadne vode z noževo konico sode bikarbone

Priprava

1. Sestavine z mokrimi rokami zgnetemo v maso in jo za nekaj ur postavimo v hladilnik. Pred pripravo jo še enkrat temeljito premesimo, nato iz nje oblikujemo kot palec debele in dolge čevapčiče.

Vir

2. Spečemo jih na žaru ali v pekaču, obloženem s pekipapirjem, omaščenem z oljčnim oljem in ovlaženem z malo vode. Pekač položimo v ogreto pečico in v njej čevapčiče pečemo najprej 35 minut pri 180 stopinjah, nato pa še 10 minut pri 200 stopinjah Celzija. Gotovi so, ko so zunaj lepe rjave barve, v sredini pa še rahlo rožnati.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vir

3. Pred serviranjem jih lahko potresemo z zelišči.

Okusno.je

 

 

 

 

 

 

Vir

Razkrivamo v čem je skrivnost priprave sočnih sarajevskih ...

Vir

Razkrivamo v čem je skrivnost priprave sočnih sarajevskih ...

Vir

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja