Stranger Things

Napisal dne Okt 23, 2019 v Serije | 0 komentarjev

Deli na Google+Deli na FacebookuDeli na Twitterju

Stranger Things je ameriška znanstvenofantastična grozljivka, spletna televizijska serija, ki jo je ustvaril Duffer Brothers in izšla na Netflixu. Sorojenca sta tudi Shawn Levy in Dan Cohen kot izvršna producenta. Zvezdniki prve sezone Winona Ryder, David Harbor, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Cara Buono in Matthew Modine, z Noah Schnapp in Joe Keery v ponavljajočih se vlogah. Schnapp in Keery sta bila že drugo sezono redna igralca, prav tako novonastali Sadie Sink, Dacre Montgomery, Sean Astin in Paul Reiser, pri čemer se je v ponavljajoči se vlogi pojavil Priah Ferguson. Maya Hawke se je igralski zasedbi pridružila že tretjo sezono, Ferguson pa je napredoval v redni niz.

 

 

Novembra 1983, v izmišljenem mestecu Hawkins v državi Indiana, se prva sezona osredotoča na preiskavo izginotja dečka med nadnaravnimi dogodki, ki se dogajajo po mestu, vključno s pojavom deklice s psihokinetičnimi sposobnostmi, ki pomaga pogrešanemu fantu prijateljev pri iskanju. Druga sezona z naslovom Stranger Things 2 je postavljena leto kasneje oktobra 1984 in obravnava poskuse junakov, da se vrnejo v normalnost in posledice dogodkov iz prve sezone. Tretja sezona z naslovom Stranger Things 3 je postavljena julija 1985.

 

Brata Duffer sta serijo razvila kot mešanico raziskovalne drame, poleg nadnaravnih elementov, upodobljenih z otroško občutljivostjo. Serijo so postavili v osemdeseta leta in ustvarili hommage pop kulturi tistega desetletja. Številne teme in režiserske vidike so navdihnila in estetsko predstavila dela Stevena Spielberga, Johna Carpenterja in Stephena Kinga, med drugim tudi več filmov, anime in videoigre.

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja